"Body Mind Soul" 
 

Kickboksen Junioren 13-18.

 

Wat is Kickboksen voor Junioren? Kickboksen voor junioren is gericht op leden van 13 tot 18 jaar. De kickboks lessen zijn gericht op de technieken van het kickboksen, waarbij het accent steeds op een ander aspect van de sport ligt. Je oefent met stoot- en traptechnieken, leert aanvallen en verdedigen, je wordt beter in het reageren en je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk kun je je kennis en vaardigheden testen in het sparren, vriendschappelijke miniwedstrijdjes. Hoewel het een vechtsport blijft, spelen veiligheid, blessurepreventie en respect een grote rol in de lessen. 

Wie is je trainer?
Mike Wiegers geeft de meeste kickbokslessen. Mike is de eigenaar van Merlins and McArthur, een ervaren kickbokser die al sinds 2018 les geeft op verschillende locaties. Mike is opgeleid door Full-contact Karateka's en dat zie je in zijn stijl en manier van lesgeven.
Remco Rutten is een zeer ervaren kickbokser die meerdere wedstrijden heeft gevochten. Remco heeft een grote invloed uit Muay Thai, wat goed terug komt in zijn manier van kickboksen.

 "Observeren, interpreteren en anticiperen"

Wat doe je? Bij kickboksen leer je uiteraard stoten en trappen, maar ook spelinzicht, strategie, toegepaste psychologie, bewegen en zelfvertrouwen komen aan bod. Hierbij train je op kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, conditie en doorzettingsvermogen, maar ook mindset, balans, evenwicht, coördinatie, zelfvertrouwen en lenigheid komen aan bod.

Wie doet mee? Kickboksen voor junioren is breed toegankelijk. De groepen bestaan momenteel uit zeer verschillende leden, beginnelingen en ervaren kickboksers, jongens en meiden, weinig en veel vechtsportervaring.
Veel leden komen alleen, in koppels komen is zeker niet verplicht!


 "Ik voelde me welkom, leden gaven tips en hadden geduld, zo fijn! "

Wat heb je nodig? Passende kleding, bindsels/bandages, kickboks handschoenen, kickboks scheenbeschermers, bitje, bidon, handdoek en een tok voor de heren. Je mag twee keer ons leenequipment gebruiken om te kijken wat je ervan vindt. Als je blijft kun je hier je equipment bestellen! Van de opbrengst kopen we weer nieuwe materialen.

Equipment

Wat vinden de leden?

Dirk: "Ik vond het in het begin veel te spannend, maar Mike heeft me de ruimte gegeven om eerst mee te doen op een bokspaal en pas daarna met een maatje. Nu leid ik zelfs nieuwe mensen op!
Elisa: "Mike leert me om mijn lichaam goed te gebruiken, ik voel me veel zekerder en ben losser geworden."
Maarten: "Remco heeft een andere visie dan Mike, waardoor je op twee manieren leert kickboksen. Erg interessant, hierdoor wordt ik nog beter!"


Waar komen onze leden vandaan? Onze lessen zijn nooit te ver bij jou uit de buurt, onze leden komen namelijk uit Arnhem, Bemmel, Bennekom, Beuningen, Dodewaard, Doorwerth, Driel, Ede, Elst, Elst, Heelsum, Hemmen, Herveld, Heteren, Heveadorp, Homoet, Indoornik, Lent, Nijmegen, Oosterbeek, Oosterhout, Overbetuwe, Randwijk, Renkum, Valburg, Wageningen, Wolfheze en Zetten.

Waar wordt het gegeven? Merlins and McArthur geeft de Kickboks lessen voor Junioren bij:
- Merlins and McArthur in Renkum. Klik hier voor het actuele lesrooster.
- Sjabbens Sports & Health in Renkum. Meld je hier aan voor een gratis proefles!
- Living Healthy in Zetten. Meld je hier aan voor een gratis proefles!


Naar: Groepslessen
 
 
 
 
E-mailen